Maatwerk | Didden Luc - Jameco bv

Luc ontwikkelde een stabilisatiesysteem voor kniklader Giant.  Dit systeem geeft de kniklader meer stabiliteit en verhoogt de  productiviteit aanzienlijk. Het zorgt voor extra veiligheid en comfort omdat oneffenheden geabsorbeerd  worden. Een grote meerwaarde voor knikladers!

Biowieder

De Biowieder is een exclusief en gepantenteerd systeem voor het mechanisch verwijderen
van onkruid tussen bomen op een biologisch verantwoorde manier.

Op aanvraag van boomkwekerij Houtmeyers te Laakdal werd er door Luc Didden een prototype ontwikkeld van een machine die op een biologische manier (= zonder chemicaliën) en op zeer efficiënte wijze in staat was onkruid tussen de bomen te verwijderen. Door de uitstekende resultaten van dit prototype, werd en enerzijds een model aangekocht door Houtmeyers om er op proef te draaien, en anderzijds werd de net ontwikkelde technologie gepantenteerd door Luc Didden… de geboorte van De Biowieder. Vervolgens werd deze techniek door Luc Didden geoptimaliseerd in een tweede model. Momenteel worden deze machines getest door twee verschillende boomkwekerijen, en zijn er nog steeds in gebruik, met groot succes & tevredenheid van de gebruikers.

 

 

Hoe kan u efficiënt en langdurig onkruid bestrijden zonder herbiciden ? De Biowieder !

De Biowieder verwijdert doormiddel van frezen het onkruid zowel in de rijen als tussen de bomen. Het is een schoffel-machine (zwenkschoffel) waarmee mechanisch onkruid gewied wordt.

  • Geen sproeischade aan uw bomen
  • Een wiedmachine om biologisch te tuinieren
  • Samen met u bestrijden wij uw onkruid
  • Eenvoudig te bedienen van op de tractor

De Biowieder is dé oplossing om uw onkruid tussen bomen op mechanische wijze te verwijderen. Te plaatsen achter een tractor van 60pk. De werksnelheid is afhankelijk van de planten : kleine planten 4à5 km/u en in de grote laanbomen 6à7 km/u. Een wiel staat in verbinding met een sensor. De freeskop gaat door het wiel (wiel raakt boom) zo gestuurd worden dat deze op een vooraf ingestelde afstand van de boom blijft. De hoogte van het onkruid heeft weinig invloed op de werking van de biowieder.

Technische specificaties:

  • Breedte : 1m05 of 1m50
  • Lengte : 1m30
  • Slaglengte arm : 60cm
  • Freesdiepte : 10 tot 15 cm
  • Maatwerk mogelijk !

 

 

Service

Indien u geïnteresseerd bent in de Biowieder kan u best contact opnemen met Luc Didden, waarna wij ter plaatse komen voor een analyse van uw probleem en behoeften. Rekening houdend met de omgevingsfactoren leveren wij u een gepast en vrijblijvend voorstel en offerte.
Indien u kiest voor de biowieder kiest u voor een biologische oplossing, een economisch verantwoorde investering, en vermijd u sproeischade.
Uiteraard voorzien wij steeds in alle na-service, herstellingen, onderhoud en alle maataanpassingen naargelang de toepassingsomstandigheden.

Klik hier om contact op te nemen.

 


 

 

  • Giant kniklader met sneeuwschaaf